Museoiden kokoelmahallin rakennustyöt

Kokoelmahallin rakennustyöt ovat vauhdissa

Museoiden kokoelmahallin rakennustyöt ovat hyvin lähteneet käyntiin. Kokoelmahallin teräsrunko on pystytetty ja kattopellityksien asennukset ovat alkamassa. Museoiden kokoelmahallin rakennustyöt jatkuvat seuraavaksi sisäpuolisilla rakennustöillä. Talotekniikkasta on tehty perustustason asennukset. Asunnukset jatkuvat myöhemmin sisäpuolisilla asennuksilla, kun vesikatto ja seinät ovat asennettu.

Mitä kokoelmahalli pitää sisällään

Museoiden rakennettavan kokoelmahallin rakennustyön laajuus on yli 2200 neliömetrin suuruinen. Kokoelmahallin energiantuotannossa hyödynnetään maalämpöä ja aurinkopaneeleita. Kokoelmahalliin varastoidaan tarkkaan pakkatuina Postimuseon, Työväenmuseo Werstaan ja Tampereen kaupungin tuhansia historasiallisia esineitä, jotka odottavat tulevia näyttelyitä. Arkkitehti-, rakenne- ja TATE-suunnittelu toteutettiin tietomallinnusta hyödyntäen.

mtlsuunnittelu.fi

Lisää aiheesta voi lukea Aamulehden verkkosivuilta: Hyönteisansoja, tarkka lämpömittarilukema eikä juuri yhtään ikkunaa: Näin korvaamattomia museoesineitä varjellaan uudessa kokoelmahallissa Tampereella

#postimuseo #työväenmuseowerstas #tampereenkaupunki #mtlsuunnittelu

Kuvaesitys vaatii JavaScriptin.